Autisme, awarenees, care & training centre i Ghana

Autisme, awarenees, care & training centre i Ghana
Mit praktik sted: Autisme, awarenees, care & training centre i Ghana

Praktisk info til kommende stundende i Ghana

Til kommende stundende i udlandspraktik i Ghana
Efter beslutningen om at rejse er taget er der en hel del praktiske ting der skal klares inden afgang. Jeg har prøvet at lave en liste så det bliver mere overskueligt.   

Bolig derhjemme:
 De fleste, der tager i praktik i udlandet, har ikke både råd til husleje i udlandet og i Danmark. Derfor kan man forsøge at fremleje sin lejlighed i det halve år man er væk.


Bolig i udlandet: Vi har inden afrejse ikke et sted at bo i Ghana, men vores kontaktperson Anthony har fundet forskellige steder, som vi vælger imellem. I kan tryk stole på ham. 

Flybilletter:
Vi har valgt at rejse gennem et rejse-bureau, som hedder STA-Travel. Her har vi valgt også at købe en safaritur til Kenya og Tanzania og efterfølgende badeferie på Zanzibar. Men flybilletterne ligger på 7000,- tur/retur, hvis vi havde valgt kun at blive i Ghana. Vi har betalt 8000,- for at flyve til Ghana fra København, fra Ghana til Kenya og så hjem fra Tanzania.  
Vi har ikke undersøgt andre priser, da vi har følt os trygge hos STA-Travel, som har klaret alt for os.

Forsikring: De færreste "almindelige" rejseforsikringer dækker rejser over tre måneder. Det er derfor vigtigt man undersøger, hvilken slags rejseforsikring man evt. har. Vi har købt rejseforsikring gennem STA-Travel, som har foreslået Gouda ungdomsrejseforsikring. Rejseforsikringen koster 3668,- men fordi vi købte den gennem STA-travel fik vi 300,- i rabat og har derfor betalt 3268,-
Jeg har brugt Gouda forsikring før og er godt tilfreds med deres service. Fik pengene tilbage fra mit hospital besøg i Finland.

Legater: Jeg har ikke søgt om legater og ved der ikke er så mange legater for pædagogstundende, men ved at Trine har søgt via Belønningsfonden og fik penge. Derudover kan man også søge legat fra Nordeafonden.
Nem id: Mit Nem ID kort vil løbe tør for koder mens jeg er dernede, så jeg har bestilt 2 ekstra på https://www.nemid.nu/ ved at log ind i selvbetjening og derind er der vejledning til det. Der går omkring 3 dag før du har dem.    

Personlig hygiejne udstyr: Efter at have snakket med tidligere stundende i Ghana fortalte de at Tamponer og andre kvindelige hjælpemidler findes men er dyre end herhjemme. Så alt personlig kvinde ting og medicin har vi medbragt. 

Registrering: Det er en god ide at registrer sig på udenrigsministeriet på danskerlisten. I tilfælde af naturkatastrofer, terroraktioner eller væbnet konflikt, så kan de evakuere dig og kontakte dine pårørende. Kan gøres på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/danskerliste/ 

Sport: Det er muligt at dyrke sport i Accra, men fitness centrene er noget dyre end i Danmark. Hvis man vil spille badminton, tennis og fodbold kan man gøre det i Accra sport stadium, ved ikke hvad priserne er men tror det er lidt dyrt. Håndbold, floorball og fodbold kan man spille hos Prisons headquarters, de har hold for både mænd og kvinder hvor man spille med på. Prisen skulle ikke være så høj.             

Strøm:
I ved sikkert at Ghana bruger andet strømstik end os. Jeg vil anbefale at at købe omformen i Ghana. Jeg fik omformen til omkring 11 danske kroner og de har mange forskellige slags. Omformen er til at finde på Oxford Street hos gadesælger. Men det er en god ide at tage en stikdåse med hjemmefra.    


Straffetest erklæring og helbredsundersøgelse erklæring: Jeg ved ikke om det vil være det samme for jer men Anthony bedte om at få mailet disse erklæringer på engelsk inden vi ville ankomme.
Straffetest erklæring finder du på din lokale politigård ved fremvisning af billede ID.
Helbredsundersøgelsen snakkede vi meget om hvad den skulle indeholde men Anthony var fint tilfreds med bare med et tempel og underskrift fra din læge og at der står du er sund og rask. Der skal ikke fortages en dissekere undersøgelse af dig.     

SU i udlandet: Man får ikke automatisk SU med til udlandet. Man skal via SU-kontoret på sit seminar, søge om 6 ekstra klip af SU. Men snak med SU-kontoret på dit uddannelsessted, hvis du har yderligere spørgsmål omkring SU og vær gerne i god tid (1mdr).

Telefon: Det selvfølgeligt individuelt fra selskab til selskab men mit i selskab (Telia) har jeg lavet mit abonnement om til at jeg kun betaler for mit forbrug. Jeg synes det er rart at have en telefon at kunne ringe fra på rejsedagene. Meget rart hvis man er forsinket på vej hjem så familien ikke skal vente.       

Vaccinationer: Man skal have en masse forskellige vacciner for at være i Ghana i længere tid.   Man kan benytte Statens Serum Instituts hjemmeside www.ssi.dk for at se hvilke vaccinationer man skal have alt efter hvor og hvor lang tid man skal være der. Jeg har brugt Speciallægerne, Hvidovrevej 340A, 2650 Hvidovre, Tlf: 3649 4991, http://www.sundhedsydelser.dk/index.jsp. De er billigere end det sted de andre har brugt og er stadig prof. Kan klart anbefale dem.
Der opkræves ingen konsultationsgebyr og man får 10% i rabat, hvis man er studerende og har et gyldigt studiekort med. Men husk at vis det. De spørger ikke efter det. Jeg glemte det den første gang og så ingen rabat.
Her er hvad jeg er blevet vaccineret imod for at skulle til Ghana. Priserne er uden rabatten:

Difteri/stivkrampe - 1 vaccine til 145,-
Gul feber - 1 vaccine til 225,-
Hepatitis A+B - 3 vacciner til 500,- stk.
Rabies (hundegalskab) - 3 vacciner til 630,- stk.
Meningitis AC - 1 vaccine til 595,-
Tuberkulose - 1 vaccine til 200,-
Tyfus - 1 vaccine til 275,-
Malaria-piller i mærket vibradox til 100 dag til 1086. Resten købte jeg i Ghana, 50 piller for 62 dk kr i apoteket i Accra mall. Bare vær sikker det er piller med 100 mg af doxycycline. De har ikke mærket vibradox men en ven som er læge siger at det ikke gør noget at skifte mærke, bare det er piller med doxycycline. De skal virke på samme måde om vibradox. Jeg havde ikke denne information så jeg kan været bekymret om det var lige så godt og om jeg overhovedet kunne finde dem. Hvis jeg havde denne information fra starten havde jeg købt mange flere piller i Ghana. Men de andre stundende havde købt piller til alle dagene i Danmark. Det er da nemmere men meget billigere i Ghana.  

Husk på at start i god tid med at få vacciner, da nogle af vaccinerne skal gives flere gange. Cirka 6-8 uger inden, man tager af sted og så få den sidste hepatitis A+B når man kommer hjem

Er man medlem af "Sygeforsikring Danmark" i gruppe 5, får man dækket 50% af udgifterne til vaccinationer og 25% på malariapiller.
www.sygeforsikring.dk

Visum: Man skal have visum for at opholde sig i Ghana i længere tid. Der findes visum af forskellig art. Vi har valgt at kun at søge om et visum på 1 måned, da man kan blive snydt, hvis man betaler for visum af længere varighed. Vores kontaktperson, Anthony, vil sørger for fornyelse af vores visums senere.
Vi har betalt 500,- for et single entry visum i første omgang. Det tager 14 dage at få lavet, men skal det gå hurtigere, kan man betale 400,- for at det tager 48 timer. Sørge for at du ikke skal bruge dit pas i mellemtiden, for de beholder det på ambassaden. 
Her er hvad du skal bruge, når man tager på ambassaden:
- 4 udfyldte formularer
- 4 x pasfoto
- Pas
- Kontanter (de modtager ikke kort)
- Kopi af uddannelsesaftale   

www.ghanaembassy.dk
Ghana Embassy
Egebjerg Allé 13
2900 Hellerup

Har i andre spørgsmål er i velkommen til at kontakte mig..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar